امروزه از مسائل مهم زندگی انسان ازدواج است؛ که متأسفانه گاهی اوقات به طلاق توافقی و جدایی زن و شوهر منجر می گردد. همان طور که از اسم آن پیداست؛ طلاق توافقی یعنی زن و شوهر در تمام موضوعات مشترک زندگی و چگونگی رسیدن به طلاق از یکدیگر به توافق رسیده اند.
مدارکی که برای انجام این مراحل ( طلاق توافقی ) نیاز است:
- کارت ملی ۲ – شناسنامه ۳- سند ازدواج ( عقدنامه )
مراحل به این صورت است که؛ بعد از ثبت دادخواست، دادگاه صالح بر اساس آدرس محل سکونت مشترک زوجین تعیین میشود. بعد از تعیین دادگاه و شعبهی مربوطه برای زوجین پیامکی ارسال میشود که در آن شعبه مربوطه و تاریخ رسیدگی و مراجعه مشخص میشود. زن و شوهر هر دو باهم باید در تاریخ مقرر به شعبه رجوع کنند و در جلسه رسیدگی حاضر شوند و خواسته خود مبنی بر صدور گواهی عدم امکان سازش یا طلاق توافقی را مطرح نمایند و در همین جلسه قاضی دادگاه طرفین را به داوری ارجاع میهد.
همچنین دادگاه به زوجین اعلام میکند که داورانی از بین بستگان یا آشنایان مورد اعتمادشان را به دادگاه معرفی کنند؛ چنانچه زوجین نخواهند یا نتوانند داوری معرفی کنند، داوری از جانب دادگاه صورت می گیرد.
مراحل طلاق توافقی :
علاوه بر داوری، زوجین از طرف دادگاه به مراکز مشارهای هم ارجاع داده میشوند؛ در این مراکز زوجین علت عدم توافق خود را مطرح میکنند و مشاور زوجین را به صلح و سازش دعوت می کند و اگر این سازش حاصل نشد؛ مشاور نظر کارشناسی خود را به صورت مکتوب به دادگاه اعلام خواهد کرد.
گرفتن گواهی داور و مشاور و مراجعه مجدد به دادگاه در طلاق توافقی
پس از آن که گواهی داورو مشاور به شعبه دادگاه رسید؛ قاضی آن ها را بررسی کرده و سپس گواهی عدم امکان سازش را صادر میکند؛ لازم به ذکر است که زن و شوهر باید در همان جلسه دادگاه حق تجدیدنظرخواهی و فرجامخواهی خود را اعلام کنند؛ با این کار رأی دادگاه قطعی میشود و مدیر دفتر دادگاه گواهی قطعیت را در سه نسخه صادر میکند و هر یک از طرفین نسخه ای از آن دریافت می کنند.
رجوع به دفتر ثبت ازدواج و طلاق توافقی
در این مرحله گواهی عدم امکان سازش صادر شده است؛ لازم به ذکر است که این گواهی سه ماه اعتبار دارد؛ یعنی طرفین فقط تا سه ماه فرصت دارند که با مدارک لازم به یکی از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کنند و اگر این مدت سپری شود اعتبار این گواهی و کلیه توافقات فیمابین زوجین از بین خواهد رفت.
پس از صدور گواهی عدم امکان سازش، در صورتی که زوجه باکره باشد؛ قبل از جاری شدن صیغه طلاق باید سلامت بکارت خود را از پزشکی قانونی دریافت کند. در صورتی که باکره نباشد و در توافقات بر این امر اقرار کرده باشد؛ باید آزمایش خون داده و گواهی عدم بارداری بگیرد. در این مرحله زوجین با در دست داشتن گواهی عدم بارداری و قطعیت گواهی عدم امکان سازش میتوانند به هریک از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق رجوع کنند و نسبت به اجرای رأی طلاق و جاری شدن صیغهی طلاق اقدام نمایند.
12 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
ممنون میشم یکم در مورد گرفتن مهریه و چگونگی دریافت آن در طلاق توافقی بگید؟
میتونید از منو سرچ استفاده کنید و عبارت مورد نظر خود را وارد کنید تا مطلب سرچ شما پیدا شود.
به نظر من یکی از بهترین روش ها برای طلاق، طلاق توافقیه. هم دو طرف با توافق کامل از هم جدا میشن و هم سریع کارها انجام میشه. بنظرم قانون خوبیه.
من ميخوام طلاق بگيرم
ممنون ميشم كمي راجب طلاق توضيح بديد.
می تونید لینک زیر کامل بخونید راجب مهریه و طلاق :
https://talagh-tavafoghi.com/67/%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7-%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%86-%D9%85%D9%87%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%87-%D9%85%D9%87%D8%B1%DB%8C%D9%87.html
سلام وقت بخیر. لطفا شرایط طلاق توافقی رو میگید؟
سلام. میتونید از لینک زیر شرایط طلاق توافقی رو مطالعه کنید.
https://talagh-tavafoghi.com/131/%d9%87%d8%b2%db%8c%d9%86%d9%87-%d9%88-%d8%b4%d8%b1%d8%a7%db%8c%d8%b7-%d9%88%da%a9%db%8c%d9%84-%d8%b7%d9%84%d8%a7%d9%82-%d8%aa%d9%88%d8%a7%d9%81%d9%82%db%8c.html
باسلام و احترام
ممنون از مطالب گرانقدر شما میخواستم بپرسم اگه طلاق توافقی توسط وکیل انجام شود باز هم حضور در جلسه مشاوره الزامی است؟
سلام و وقت بخیر. بر طبق قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ انجام مشاوره اجباری شده است. اما رویه دادگاه های خانواده کشور یکسان نیست. در بعضی از شهر ها زوجین و یا وکلای آن ها به واحد مشاوره بهزیستی آن شهر ارجاع داده می شوند اما در تمام مجتمع های قضایی خانواده تهران، واحد مشاوره مستقر در همان مجتمع شده است و با معرفی شعبه رسیدگی کننده به طلاق توافقی، زوجین یا وکلای آن به واحد مشاوره مراجعه می کنند
سلام
آیا میتونم مهریه ای که بخشیدم رو بعد از طلاق بگیرم؟
سلام
من میخوام طلاق بگیرم میخواستم شرایط طلاق توافقی رو بدونم و اینکه هزینه مشاوره موسسه حقوقیتون چقدر هست؟
سلام وقت بخیر ، شرایط گرفتن وکیل برای طلاق توافقی را میخواستم بدونم !!!